Bunnik,
10
maart
2017
|
16:22
Europe/Amsterdam

230e metamorfose naar energieneutrale woning Woonwaard

Woonwaard onderzoekt momenteel welke woningen in de regio geschikt zijn voor een zelfde metamorfose naar energieneutrale, comfortabele en betaalbare woningen als in de Heerhugowaardse Schrijverswijk plaatsvindt. Daar is deze week de 230e NOM-woning een feit.

Woonwaard begon in 2014 via De Stroomversnelling met het aanpassen van de eerste woningen in Heerhugowaard, in samenwerking met BAM. Daar komen in totaal bijna 300 duurzame woningen. Inmiddels blijkt dat 30% van de bewoners in deze woningen energiebewuster is gaan leven en dat 85% van de bewoners geld terug kreeg van hun energieleverancier. Woonwaard gaat daarom door met deze formule.

Tevreden bewoners

Het Centrum voor Woononderzoek deed onafhankelijk onderzoek naar de bewonerstevredenheid bij de bewoners van de eerste energieneutrale woningen. In Heerhugowaard zijn de bewoners vooral tevreden over het wooncomfort en de besparing op hun woonlasten. Feedback van bewoners over het bouwproces en verbeteringen voor bijvoorbeeld de badkamer of keuken, verwerkten Woonwaard en BAM in de aanpak van de volgende woningen. BAM zal de woningen samen met Woonwaard voor minimaal 40 jaar op het gewenste onderhoudsniveau houden. Daarbij geeft BAM een prestatiegarantie af voor de woning voor wat betreft energieopwekking en comfort.

Wat is De Stroomversnelling?

In 2013 hebben zes woningcorporaties en vier bouwers producten ontwikkeld om bestaande huurwoningen te renoveren tot comfortabele, betaalbare en duurzame woningen. Dit initiatief heet de Stroomversnelling. De corporaties en bouwers doen dit door woningen te voorzien van een nieuwe geïsoleerde buitenschil, zonnepanelen en nieuwe installaties. Deze wekken dan net zoveel energie op als een huishouden gemiddeld gebruikt. Inmiddels volgen ook andere woningcorporaties en brengen bouwers steeds betere producten op de markt.

Meer informatie over de Stroomversnelling vindt u op www.woonwaard.nl > over Woonwaard > De Stroomversnelling of www.stroomversnelling.info (bewoners) of www.stroomversnelling.net (bedrijven en corporaties).

Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws