Bunnik,
24
maart
2016
|
16:07
Europe/Amsterdam

Enthousiaste reacties op BAM-innovaties tijdens Building Holland

BAM is één van de 150 standhouders op Building Holland, een jaarlijks, driedaags event voor de bouw- en vastgoed sector. 10.000 bezoekers komen er samen om kennis te delen, te netwerken en zaken te doen. Maarten Strijdonk, Hoofd Business Development binnen BAM Woningbouw vertelt over zijn ervaringen tijdens het event.

‘Verbaasde blikken en enthousiaste reacties krijgen we terug van bezoekers van onze stand op Building Holland. Ze kunnen bij onze stand dan ook iets wat ze bij andere partijen niet kunnen: hun handen wassen! Een ludieke manier om bezoekers kennis te laten maken met onze energiemodule. Door het slim en duurzaam gebruik van water en elektriciteit is deze module één van de hoofdrolspelers binnen de Stroomversnelling en REnnovates om woningen naar nul-op-de-meter (NOM) te brengen. Zo laten we zien hoe BAM bestaande bouw energiezuinig, comfortabel en betaalbaar maakt. Bezoekers ervaren tegelijkertijd hoe BAM inspeelt op actuele thema’s zoals Smart Buildings en Circulaire Economie. We lopen hierin echt voorop.

Nieuwsgierig

Ik ga graag naar dit soort events. Ik krijg veel energie van de ontmoetingen met zakelijke contacten, potentiële klanten, woningcorporaties, toeleverende partijen en beleidsmakers. Vanuit mijn vakgebied business development is het heel interessant om te zien hoe klanten onze producten ervaren. Wat vinden ze ervan, wat werkt en wat niet en waarom?

Veel mensen zijn heel nieuwsgierig naar het REnnovates-project, onze uitbreiding op het innovatieprogramma de Stroomversnelling. Door de grote invloed die de Stroomversnelling heeft op de energienetten, proberen we binnen REnnovates samen met onze partners kostbare investeringen in het net te voorkomen. Dat doen we door gebruik te maken van slimme software zoals sturing met warmtepompen en het opvangen van de pieken met accu’s. Die innovatieve werkwijze maakt ons interessant voor andere partijen.

En natuurlijk zag ik ook interessante innovaties bij anderen: partijen die bijvoorbeeld heel ver zijn in het integreren van zonnepanelen in stalen daken. Daarin werken we graag samen. Daarover gaat dit event ook: het is niet alleen het zien en beleven van innovatieve producten en concepten, maar ook het benutten en bundelen van die kennis om met elkaar tot een beter eindresultaat te komen.

NOM-keurmerk

Maar even terug naar de energiemodule. De afgelopen drie jaar hebben we de module al 150 keer achter een woning geplaatst waardoor deze nu NOM zijn. Na een jaar monitoren blijkt nu dat de bewoners niet alleen alle in- en uitgaande energiestromen op jaarbasis in balans hebben, maar dat er zelfs sprake is van overcapaciteit. Het levert dus momenteel meer energie op dan verbruikt wordt. Dit levert voordeel op voor de bewoners.

Wij hebben ervaren dat het niet makkelijk is om een woning helemaal NOM te maken. Daarvoor was veel onderzoek en praktijkervaring nodig. Ik was dan ook blij dat tijdens de Building Holland beurs bekend werd gemaakt dat BAM als één van de eerste aanbieders het NOM-keurmerk voor ontwerp heeft behaald. Dit betekent dat we nu ook daadwerkelijk kunnen claimen dat we NOM kunnen ontwikkelen.’Contactinformatie
photo:Maarten Strijdonk
Maarten Strijdonk
Hoofd Business Development
0643547925
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws