Bunnik,
16
november
2015
|
09:20
Europe/Amsterdam

Kennismaken met start-ups tijdens Hub On Hub Off event

Blog door Joost Nelis, statutair directeur BAM Woningbouw

Innovatie is essentieel voor BAM Woningbouw. We volgen de laatste technologische ontwikkelingen op de voet. We hebben zelf veel kennis in huis en staan altijd open voor goede ideeën van anderen. Het Hub On Hub Off event is daar een mooi voorbeeld van: start-ups en grown-ups in gesprek. Donderdag 5 november jl. was de eerste editie, en ik was erbij.

Inspirerende gesprekken op inspirerende locaties
Hub On Hub Off geeft start-ups en corporates in de bouwwereld de gelegenheid met elkaar in contact te komen en zaken te doen. De dag bestond uit een busreis met enkele stops in onder andere Rotterdam, waar we de ECE Rotterdam Science Tower bezochten, en we zijn daarna met de watertaxi naar de RDM Campus gegaan waar experimentele, duurzame woningen staan. Een inspirerende plek voor gesprekken over vernieuwing in de bouw. Precies wat ik daar heb gedaan tijdens Hub On Hub Off!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drie interessante start-ups
Ben ik voor BAM Woningbouw interessante start-ups op het spoor gekomen? Jazeker! Repurpose bijvoorbeeld, een ingenieursbureau dat gespecialiseerd is in circulair bouwen. Zij doen alles volgens het cradle-to-cradle-principe. Deuren passen ze bijvoorbeeld toe als binnenwanden. Ook interessant vond ik de digitale marktplaats die ze voor ogen hebben: een plek waar mensen overtollig bouwmateriaal kunnen aanbieden voor hergebruik. Ook de pitch van het bedrijf Octo viel bij mij in de smaak. Zij ontwikkelen software die heel nauwkeurig de energieprestaties van een gebouw in kaart brengt en eigenaren in staat stelt op basis van die gegevens te handelen. Op dit moment gebruiken ze deze software nog niet voor de woningbouw, maar ik zie daar wel kansen. En waar Octo met speciale algoritmen de energieprestatie inzichtelijk maakt, kan start-up QwikSense met sensoren heel precies meten hoe installaties presteren. In combinatie met aanwezigheidsdata resulteert dit in analyses die lagere kosten en meer comfort mogelijk maken. Inspirerend, toch? Dan denk ik meteen aan een samenwerking waardoor een woning een platform voor data en energie wordt, geheel in lijn met de visie van BAM Woningbouw.

En nu? Verder daten!
Hebben we nu direct deals met deze bedrijven gesloten? Nee, dat nog niet. Weet je, het is zoals met trouwen. Dat doe je ook niet meteen met de eerste de beste. Eerst spreek je een keertje af, en dan nog een keer. Net zo lang tot je elkaar goed genoeg kent om echt in het huwelijksbootje te stappen. We houden contact met deze interessante start-ups en zien dan vanzelf de gezamenlijke mogelijkheden voor de toekomst ontstaan. Maar eerst moeten we elkaar nog wat beter leren kennen.

Contactinformatie
photo:Joost Nelis
Joost Nelis
Statutair Directeur
030 659 89 44
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws