Bunnik,
28
april
2017
|
09:03
Europe/Amsterdam

Kijkdag voor potentiële kopers Tuin van Noord groot succes

Tuin van Noord organiseerde woensdag 26 april een kijkdag voor potentiële kopers in de voormalige Noordsingelgevangenis in Rotterdam. Meer dan 500 mensen proefden op deze dag de historie, voelden de vrijheid en kregen zo een kijkje in wellicht hun toekomstige woonomgeving!

Er is veel belangstelling voor het project Tuin van Noord. Voor fase 1 - 57 woningen in de voormalige cellenvleugels - zijn circa 300 inschrijvingen. Tuin van Noord stelde de gevangenis open voor de potentiële kopers die konden rondlopen in en om de cellenvleugels. De bouwnummers werden aan de buitengevels aangegeven en de daarbij behorende privétuinen waren gemarkeerd met fluorescerende verf. De bezoekers konden hun financieringsvragen stellen aan de medewerkers van Rabobank en Vaes Finance. Diegene die hun woning door middel van maatwerk willen aanpassen, konden in gesprek met de binnenhuisarchitecten van DOEN.

De werkzaamheden van fase 1 starten naar verwachting in het derde kwartaal van 2017. De complete oplevering van de woningen is geprognotiseerd in het eerste kwartaal van 2020. Fase 2 bestaat uit een deels nieuw te bouwen gebouw voor 31 appartementen op de plek van het voormalige Huis van Bewaring. Fase 3 omvat eengezinswoningen in de Hofpoort en Vrouwenvleugel. De verkoop van deze woningen volgt. Daarnaast worden er ook plannen ontwikkeld voor de kapel en de voormalige cipierswoningen. Meer informatie op www.tuinvannoord.nl

Tuin van Noord is een bijzonder project waar met respect voor de rijke historie wordt gebouwd aan een nieuwe toekomst. De Tuin van Noord is een ontwikkeling van ontwikkelcombinatie HD Groep Rotterdam en BAM Wonen. Beide partijen hebben ruime ervaring met binnenstedelijke herontwikkelingen. Door de gezamenlijke, diepgaande en actuele kennis van de vastgoed- en bouwmarkt is de ontwikkelcombinatie in staat om complexe projecten optimaal te ontwikkelen en te realiseren.


Maar liefst meer dan 500 mensen proefden de historie in Tuin van Noord tijdens de kijkdag

Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws