Bunnik,
24
april
2017
|
11:53
Europe/Amsterdam

Kleine Meierij en BAM Wonen tekenen overeenkomst voor realisatie van 22 energieneutrale sociale huurwoningen te Heeswijk-Dinther

Woningstichting Kleine Meierij en BAM Wonen hebben een design & build-overeenkomst getekend voor de realisatie van 22 energieneutrale woningen in de nieuw te bouwen wijk Rodenburg in Heeswijk-Dinther. Alle woningen zijn bestemd voor sociale verhuur.

Vraag en aanbod

Corporaties zijn tegenwoordig op zoek naar complete, compacte en energieneutrale woningen. De 22 woningen die BAM Wonen realiseert, spelen in op deze vraag en maken deel uit van het grotere Rodenburg-plan. In dit plan realiseert de gemeente 130 tot 150 woningen op een oppervlakte van zeven hectare. In het plan wordt dertig procent voor sociale woningbouw gereserveerd. Woningstichting Kleine Meierij realiseert 22 sociale huurwoningen.

Woningen

De grondgebonden woningen, ontworpen door Leenders Architecten, bestaan uit tussen- en hoekwoningen en zijn verdeeld in twee blokken van vijf woningen en twee blokken van zes woningen. Het unieke aan de woningen is dat ze energieneutraal worden opgeleverd. Dat betekent dat de woningen goed zijn geïsoleerd, pv-panelen krijgen op het dak en een EPC hebben van 0,0.

Planning

BAM Wonen verwacht na de bouwvak te starten met de bouw en de eerste woningen net voor kerst op te leveren. De overige woningen worden vervolgens in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd.

Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws