Bunnik,
19
april
2017
|
20:29
Europe/Amsterdam

Officiële start bouw Houthaven Schiedam

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM houdt vandaag een officiële bijeenkomst met bewoners en andere betrokkenen vanwege de start bouw van de de laatste 24 eengezinswoningen in het plan Houthaven in Schiedam. Wethouder Alexander van Steenderen van de gemeente Schiedam verricht hierbij samen met Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest, de officiële handeling. In totaal bestaat Houthaven uit zestig eengezinswoningen. Alle woningen zijn verkocht.

Wonen op een eiland
Houthaven is een nieuw gedeelte van het Schiedamse eiland De Gorzen. De Gorzen vormt samen met De Plantage en Het Nassaukwartier Schiedam-Zuid een waterrijke en groene omgeving. De zestig woningen grenzen aan het bestaande gedeelte van de wijk en aan de Havendijk, dat een weids uitzicht biedt over de dijk en het Spuikanaal. Houthaven heeft een kleinschalige, kindvriendelijke opzet die nu het plan de voltooiing nadert, goed zichtbaar is. De haakse straatjes tussen de woningen zijn ‘autoluw’, de aanwezige parkeerplaatsen zijn op de kop van de woonblokken gesitueerd. In de al bestaande bebouwing in De Gorzen zijn diverse winkel- en onderwijsvoorzieningen aanwezig.

“Het is hier echt heel zen wonen en er scheuren géén auto's voorbij. Ook de woningen waar we tegenaan kijken zijn erg mooi. Mijn school is hier dichtbij en verderop wonen een aantal van mijn vriendinnetjes", aldus een 11-jarige bewoonster van de Houthaven.

Speels en eigentijds
Door het gebruik van heldere baksteenkleuren en de uitspringende woningen aan de uiteinden en in het midden van de huizenblokken hebben deze een speels karakter. Rondom de deuren en hoge kozijnen zijn markante kaders aangebracht, die appelleren aan voormalige herenpanden. Het eigentijdse ontwerp van de woningen komt van Mulleners en Mulleners Architecten. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen. Op www.houthavenschiedam.nl is meer informatie te vinden over het project.

Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws