Bunnik,
11
november
2016
|
11:21
Europe/Amsterdam

Project in beeld: Wonen in Antoniuskwartier Utrecht (video)

Gevoel van rust en ruimte

Na een bouwperiode van ongeveer negen maanden werd in September 2016 de eerste fase van het Antoniuskwartier in Utrecht opgeleverd. De oplevering van de 56 eengezinswoningen in Jaren ’30 architectuurstijl werd tijdens de Dit is mijn thuis-warming feestelijk gevierd met de nieuwe bewoners. Inmiddels is ook de verkoop van de tweede fase van dit succesvolle project gestart. Maar wat maakt het wonen in Antoniuskwartier nou zo bijzonder?

Gevoel van rust en ruimte

Het antwoord op die vraag begint al bij de bijzondere stedenbouwkundige opzet van het project. Kenmerkend voor Antoniuskwartier is dat de nieuwe wijk, welke gerealiseerd wordt op het voormalig ziekenhuisterrein, naadloos aansluit op het omliggende landschap. Een landschap dat wordt gekenmerkt door prachtige platanen en brede groenstroken. Ondanks dat de wijk midden in Utrecht ligt, krijg je in de wijk wel het gevoel van rust, natuur en ruimte.

Stedenbouwkundige Sander Lap: “De stedenbouwkundige opzet van het hele plan is typisch Jaren ’30. Van de dakkap en de typische bakstenen gevel naar het groen aan de voorzijde van de woning en een mooi haagje als overgang naar de openbare ruimte. Het geheel sluit perfect aan bij het Vechtse karakter van de omgeving. Niet typisch Overvecht, maar juist een karakteristiek en ‘eigen’ woonbuurtje in de Vechtzoom.”

Een impressie van hoe het is om te wonen in het groene Antoniuskwartier:

Succes krijgt een vervolg

Dat ook de tweede fase van het Antoniuskwartier een succes belooft te worden, blijkt al uit het grote aantal bezoekers dat de verkoopwebsite www.antoniuskwartier.nl trekt sinds deze eind oktober volledig live is gegaan. Op deze website vinden geïnteresseerden alle informatie over het project en de omgeving, de prijzen en de unieke mogelijkheden van de diverse woningtypes. In totaal bestaat de tweede fase uit 121 koopwoningen.(wederom in Jaren ’30 architectuur)

Op de verkoopmanifestatie die de start van de verkoop van de eerste 67 woningen van de tweede fase inluidde, werd de populariteit van het Antoniuskwartier nog maar eens bevestigd. Om de ruim 500 bezoekers van dienst te zijn, stond het voltallige projectteam op 5 november klaar in het Vechthuis te Utrecht. Ontwikkelaar Timpaan, hypotheekadviseurs, makelaars, Woonadviseurs en projectontwikkelaars; voor elke stap in de woonreis was een expert aanwezig om de bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ook woon-o-loog Victor Meuwissen was aanwezig om bezoekers te inspireren over de unieke mogelijkheden van Victor&Wonen tijdens zijn inspiratiesessies. Een mooie kans, waar bijna 200 bezoekers gebruik van maakten.

Woningen beleven in virtual reality

In navolging van een succesvolle lancering bij het project Nieuw-Weideveld, is het ook bij Antoniuskwartier mogelijk om alvast een kijkje te nemen in de woning via virtual reality. Tijdens de verkoopmanifestatie werd gretig gebruikgemaakt van deze unieke kans om een favoriete woning alvast van binnen te beleven. Geïnteresseerden kregen een Dit is mijn Thuis VR-bril opgezet en konden daarmee alle vijf de Victor&Wonen Woonsferen alvast ervaren vanuit standpunten in de woonkamer/keuken én badkamer.

Ook thuis kunnen geïnteresseerden hun misschien wel toekomstige woning bezoeken via virtual reality: ook weer via de website www.antoniuskwartier.nl. Daarnaast kunnen belangstellenden alvast spelen met de Woonsferen en Leefwijzen en hun eigen thuis creëren in de online inspiratietool.

Tweede fase in vogelvlucht

Spannende tijd

Voor de potentiele toekomstige bewoners van Antoniuskwartier fase 2 breekt nu een spannende tijd aan. Geïnteresseerden in Antoniuskwartier hebben nog tot 14 november om zich in te schrijven op hun favoriete woning. In de dagen erna wijst ontwikkelaar Timpaan de woningen toe en ontvangen de inschrijvers een bericht van de makelaars over het verdere verloop van het proces.

Meer weten? Bezoek www.antoniuskwartier.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Contactinformatie
Bam Wonen
030 - 659 89 44
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws