Bunnik,
14
maart
2017
|
10:31
Europe/Amsterdam

Start verkoop woningen in voormalige cellenvleugels Noordsingelgevangenis Rotterdam

De Noordsingelgevangenis gaat haar muren doorbreken! Het monumentale gevangeniscomplex in het Oude Noorden van Rotterdam verandert van een gesloten omgeving in een open en groen leefgebied waar je heerlijk kunt wonen, werken en ontspannen: De Tuin van Noord. Op vrijdag 17 maart start de verkoop van de woningen van fase 1 in de voormalige cellenvleugels.

De Tuin van Noord is een bijzonder project waar met respect voor de rijke historie wordt gebouwd aan een nieuwe toekomst. De Tuin van Noord is een ontwikkeling van ontwikkelcombinatie HD Groep Rotterdam en BAM Wonen. Beide partijen hebben ruime ervaring met binnenstedelijke herontwikkelingen. Door de gezamenlijke, diepgaande en actuele kennis van de vastgoed- en bouwmarkt is de ontwikkelcombinatie in staat dergelijke complexe projecten optimaal te ontwikkelen en te realiseren.

Tuin van Noord wordt ontwikkeld in drie fasen. Fase 1 omvat 57 woningen verdeeld over de vier voormalige cellenvleugels, het centraal gelegen panopticum en de verbindingen daartussen. Deze historische gebouwen in Tuin van Noord zijn door de gemeente aangemerkt als ‘beschermd stadsgezicht’. Hierdoor blijft het historische karakter en de structuur van het complex behouden. De nieuwe elementen zijn ontworpen door Wessel de Jonge architecten en zorgen ervoor dat de woningen meer lichtinval en wooncomfort krijgen.

Alle bewoners kunnen genieten van de nieuw aan te leggen buurttuin, rondom het complex. Op verschillende plaatsen wordt de omliggende gevangenismuur opengebroken waardoor je zo het ‘hip & happening’ Oude Noorden inloopt. Vanuit het park is er een directe ontsluiting naar de Zwart Janstraat, Noordsingel, Burg. Roosstraat en Zegwaardstraat. Het landschappelijk ontwerp voor de Tuin van Noord is in handen van Quadrat, atelier voor stedebouw, landschap en architectuur.

De start bouw van fase 1 is gepland in het derde kwartaal van 2017. De eerste oplevering van de woningen is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019. Fase 2 bestaat uit een nieuw te bouwen gebouw voor 31 appartementen op de plek van het voormalige Huis van Bewaring. Fase 3 bestaat uit eengezinswoningen in de Hofpoort en Vrouwenvleugel. Daarnaast worden ook plannen uitgedacht voor de kapel en de voormalige cipierswoningen. Lees alle plannen op www.tuinvannoord.nl (vanaf 17 maart een vernieuwde website).

Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws