Bunnik,
21
juni
2017
|
11:15
Europe/Amsterdam

Startsein voor nul-op-de-meter woningen in Tuinveld, ’s-Gravenzande

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft vandaag het startsein voor de realisatie van twaalf nul-op-de-meter woningen in de gebiedsontwikkeling Tuinveld in ’s-Gravenzande. Hiermee geeft AM verdere invulling aan haar duurzaamheidsambities voor gebieds- en opstalontwikkelingen. Daarnaast gaan er nog vijftien woningen in aanbouw, waaronder twee-onder-een-kapwoningen, half-vrijstaande woningen en een vrijstaande villa. De bouw is in handen van BAM Wonen. 

Wethouder Theo Duijvestijn van de gemeente Westland verricht samen met Wilco van den Ban (directeur AM Zuidwest) de officiële handeling. Met de verkoop en realisatie van de woningen uit deze laatste fase nadert de gewilde woonlocatie Tuinveld, dat in totaal ongeveer vierhonderd woningen omvat, zijn voltooiing.

Nul-op-de-meter

De 27 huizen komen aan de Boerenlaan en Rode Kruislaan in ’s-Gravenzande. Twaalf van de twee-onder-een-kapwoningen worden gerealiseerd volgens het nul-op-de-meterconcept (NOM-huis): hierbij zijn de in- en uitgaande energiestromen in balans bij een normaal energieverbruik. Deze woningen zijn zeer goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Daarbij is er een lucht-water- warmtepomp met een warmtewisselaar in de schoorsteen geïnstalleerd, waarmee warmte wordt teruggewonnen. Tevens is de woning voorzien van vloerverwarming. Met deze voorzieningen wordt voorzien in gezond en comfortabel wonen. De toekomstige bewoners van een NOM-huis zijn voordeliger uit dan bij een regulier huis, daar de energiekosten lager zijn. Bovendien kunnen kopers van een NOM-huis € 25.000 meer lenen. Dit is eenvoudig zelf te berekenen op www.hetkangewoon.nl/maximale-hypotheek-berekenen.

Het ontwerp van de woningen is ontleend aan de BAM Wooncollectie en is afkomstig van AM Concepts, architect Benedict Kraus. Alle woningen zijn ontwikkeld in samenwerking met Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland. De bouw is in handen van BAM Wonen.

In totaal bestaat Tuinveld uit ongeveer vierhonderd woningen. Voor meer informatie over het plan en het allerlaatste woningaanbod zie www.wonenintuinveld.nl.

Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws