Bunnik,
25
juni
2015
|
15:29
Europe/Amsterdam

“Volg je gevoel, want alles kan!”

Een kijkje in de keuken (en de rest van het huis!) van een trotse bewoner.

Op een zonnige donderdagmiddag stelde trotse bewoonster Sandhia haar woning in Schiedam voor ons open. Haar woning maakt deel uit van het nieuwbouwproject Over het Water, waar BAM Woningbouw kopers de mogelijkheid bood om met Victor&Wonen hun woning woonklaar te laten opleveren. Sandhia maakte hier graag gebruik van en wij mochten komen kijken naar het eindresultaat!

Leuke verrassingen
Bij aankomst worden we begroet door de glunderende bewoonster van de gloednieuwe woning in Schiedam. Een stad en woning waar ze eigenlijk per toeval in terecht is gekomen. “Ik was helemaal niet op zoek naar een woning in Schiedam. Ik wilde weg uit Rotterdam en zocht in Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda. Het kwam eigenlijk ook niet in me op om naar nieuwbouwwoningen te zoeken. Toen kwam ik dit project tegen op Funda. Ik zag de jaren ’30 architectuurstijl en dat sprak me enorm aan.” De inschrijving voor Over het Water was echter net een dag daarvoor gesloten, maar dat weerhield Sandhia er niet van toch nog even contact op te nemen met de makelaar. “Ik heb de makelaar meteen gebeld en een tijdje later werd ik teruggebeld dat ik een bouwnummer toegewezen had gekregen! Een leuke verrassing!” vertelt Sandhia.

Dat de woningen ook woonklaar opgeleverd konden worden was bij Sandhia in eerste instantie niet bekend. “Ik had nog niet verder gekeken dan Funda, totdat ik een bouwnummer toegewezen had gekregen. Toen ben ik me gaan oriënteren op de projectwebsite (ditismijnthuis.nl) en zag dat de woningen ook woonklaar opgeleverd konden worden. Dat loste voor mij heel veel problemen op. Ik heb twee linker handen en houd er niet van om andere mensen om hulp te moeten vragen. Dat voor wat, hoort wat principe staat me helemaal niet aan. Nu heb ik niemand lastig hoeven vallen om me te helpen.”

Gesprekken met Emily
Emily is de Woonadviseur van Over het Water en begeleidde de kopers van het moment van kopen tot en met de oplevering. Zij kijkt samen met de kopers wat hun wensen zijn en helpt bij het realiseren van hun droomwoning. Sandhia: “Van de makelaar hadden we een enorm boekwerk aan technische omschrijvingen ontvangen. Dat was wel heel pittig om door te spitten. Gelukkig werd ik snel gebeld door Emily en dat was echt een verademing. Tijdens onze gesprekken kwam de focus echt op wonen te liggen. Dat vond ik erg prettig.”Emily: “Sandhia wist al precies wat ze wilde toen ze binnenkwam. Ze heeft een duidelijke eigen stijl en wilde dat graag terugzien in haar woning. Samen hebben we gekeken welke opties bij haar pasten en dat hebben we kunnen uitvoeren. Het was wel spannend hoor; de kleurencombinaties waren namelijk enorm uitgesproken. Maar het eindresultaat is echt heel mooi geworden!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn droomwoning
Om haar droomwoning werkelijkheid te laten worden, koos Sandhia de Woonsfeer Klassiek. Daarbij heeft ze voor meerdere accentkleuren gekozen. Daarnaast heeft ze gekozen voor de Leefwijzen Samenzijn 1, Hotelsuite 2 en Praktisch 4. Hierdoor heeft ze een grote slaapkamer met inloopkast en een open ruimte als zolder waar ze zelf haar eigen stempel nog op kan drukken.

“Mijn vrienden en familie vonden mijn kleurkeuzes van de accentwanden erg uitgesproken, maar zelf had ik er alle vertrouwen in dat het mooi zou gaan worden, en dat is helemaal uitgekomen.” vertelt Sandhia.Met Victor&Wonen creëer je zelf met Woonsferen en Leefwijzen je eigen, unieke thuis. Sandhia: “Het is echt wat je er zelf mee doet. Ik heb me enorm laten inspireren door Victor&Wonen. Tijdens de gesprekken met de Woonadviseur bekijk je wat je zelf wilt en dan kan echt heel veel. Zo heb ik helemaal zelf mijn droomwoning samen kunnen stellen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rondleiding door het huis
Trots leidt Sandhia ons door haar nieuwe huis, met als eerste stop de badkamer. “De eerste paar wijntjes in bad met kaarsjes zijn al een feit!” vertelt ze enthousiast. “Ik heb nog even getwijfeld of ik niet voor de Leefwijze Wellness zou gaan, maar ik wilde toch graag een extra kamer hebben en de badkamer is zo al ruim genoeg.” Na de badkamer is de master bedroom aan de beurt waar bij ons een zucht van jaloezie ontsnapt bij het zien van de inloopkast: de droom van iedere vrouw. “Ik twijfel stiekem nog of alles er wel in gaat passen!” giechelt Sandhia.

De grote zolder is te bereiken via een vaste trap en heeft door de twee dakramen ontzettend veel lichtinval. “De zolder wil ik aan één kant gaan inrichten als kantoorruimte, ik werk namelijk ook vaak vanuit huis. De andere kant ga ik gebruiken als logeerkamer.” Daarnaast heeft Sandhia ervoor gekozen om haar wasmachine- en drogeraansluiting op zolder te laten aanbrengen, zodat de ruimte heel erg praktisch is.“Ik raad dit iedereen aan!”

We dalen weer af naar beneden waar we in de met zonlicht overgoten woonkamer terecht komen. Daar vertelt Sandhia wat er nog allemaal gaat gebeuren in het huis, want je woning is natuurlijk nooit écht af. “Ik woon hier nu sinds de tweede week van mei en neem ook echt de tijd om de perfecte accessoires te vinden. Ik wil boven de bank een mooi schilderij en ik ben nog op zoek naar lampen. Nu ik hier echt woon kan ik ook gaan kijken naar wat het huis nog nodig heeft.” De grootste uitdaging voor Sandhia was het kiezen van gordijnen. “Ik baalde er zo van dat de gordijnen niet in het woonklaarpakket zaten, ik kon gewoon niet de juiste vinden. Ik heb in paniek naar Emily gebeld voor hulp.” zegt ze lachend. “Het was zo fijn om Emily te kunnen bellen. Zodra er maar íets was waar ik tegen aanliep kon ik haar direct bereiken. De klus- en keuzestress wordt je echt ontnomen, ik raad dit iedereen aan!”

Ter afsluiting vroegen we onze ervaringsdeskundige natuurlijk ook of ze nog advies heeft voor toekomstige kopers en bewoners. Na even nadenken volgde Sandhia’s gouden tip: “Volg je gevoel, want alles kan!”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Contactinformatie
photo:Joost Kroese
Joost Kroese
Marketing- en communicatieadviseur
06 41401327
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws